DISTANSKURS FÖR PORTRÄTTFOTOGRAFER - NU ÄNNU MER MATERIAL!

KURSSTART 27 MAJ - 4 veckor

KURSEN ÄR NU FULLBOKAD! - NÄSTA CHANS VÅR 2020
FULLBOKAD!
Bröllop - Love by Emelie

RÄTT LJUS & REDIGERING

Ljuset gör allt i våra bilder, både på fotoplatsen, men också i redigeringen efteråt. Kanske har du svårt att få till det där krispiga ljuset som ger klara färger och bilder? Det tog lång tid innan jag själv förstod sambandet med ljus och färger, och här ger jag dig genvägen att hitta det direkt. 

lovebyemelie-emmely07webb.jpg

RÄTT FOTOPLATSER

Många är osäkra när de kommer till en fotoplats, om den verkligen kommer vara bra.. Det är mycket som ska klaffa med omgivningen, hur ljuset studsar och faller. Jag är speciellt inriktad på fotoplatser, och du kommer få se tydliga exempel från mina bästa fotoplatser. 

Fotokurser & fotoworkshops

INSTRUERA ALLA MODELLER

Det är en konst att få barn intresserade av en fotografering, för att inte tala om när brudpar eller gravida står aningslösa med vad de ska göra härnäst. Avslappnade modeller gör STOR skillnad för dina bilder, och hjälper även dig att slappna av. 

Golden people är en distanskurs som går 1 gång om året, som fördjupar sig i teknikerna att fotografera människor. Förra året släpptes kursen för första gången, och blev direkt en succé. Detta året lanseras den igen, men med ännu mer material och fördjupade avsnitt. 

Konceptet är att du under 4 veckor får nytt material varje måndag, som avslutas med veckan där vi gör uppgifter och har livesändning. Du kommer få massor av inspirerande videos och avsnitt som hjälper dig att posera dina modeller bättre, hitta magiska fotoplatser, och få rätt ljus på bilderna varje gång. 

Du har tillgång till kurssidan i hela 6 månader, och kan dessutom ladda ner allt efter avslutad kurs, så du kan spara materialet för alltid. 

Denna distanskurs ligger inte i Svenska Fotoportalen, och samtliga videos är helt nya för denna kurs. 

”Jag har läst Foto A, B och C på gymnasiet. Gått fotokurser över dagen men aldrig lärt mig så mycket som under dessa veckor. Det känns som att det äntligen har ”klickat” 😉. Förr har jag alltid gått tillbaka till auto men sedan vi hade genomgången av funktionerna i början av kursen har jag inte fotat en enda bild i det läget. Det som jag tycker är helt fantastiskt är hur mycket Emelie berättar för oss!

Man tänker att en professionell fotograf vill hålla sina trix lite hemliga men du delar med dig av allt möjligt som är guld värt! ❤️ Det märks verkligen att du är så trygg i dig själv och i din yrkesroll. Ett riktigt proffs! 👌

Du har verkligen öppnat en helt ny värld för mig inom fotografering. Tack!” 
– Malin, elev på distanskurs

Emelie Ohlsson är en av Sveriges mest anlitade kursledare, och har sedan 2008 utbildat över 6000 svenska fotografer. Hon håller fotoworkshops i Sverige och utomlands, har föreläst på Fotomässan flera gånger för Canon och lanserar inspirerande webbkurser i fotografering och företagande. I takt med att Emelies elever utvecklats under åren har också utbildningarna varit mer fokuserade på professionella fotografer. Det har varit en enorm efterfrågan på grundkurser och därför är vi extra glada att få presentera denna kurs till dig.

Mellan 2011-2012 var Emelie chefredaktör för sin egen fototidning Shoot magazine, riktad till unga fotografer som vill utvecklas. Emelie har också varit ambassadör för Canon, och jobbar idag med b.la Adobe och Focus Nordic (som har b.la Tamron och Lowepro). Emelie brinner för att utveckla och inspirera andra fotografer, oavsett nivå.

Emelies fem styrkor:

  • Göra det krångliga lätt och roligt, oavsett hur enkelt eller svårt du har för det tekniska.
  • Fotografera människor, mestadels barn, bröllop och gravid.
  • Styrka dig och få dig att tro på dig själv och dina bilder
  • Hitta de rätta platserna för att få det bästa ljuset
  • Fotografera i utmanande motljus
gravidfotografering-helsingborg-emelie-ohlsson.jpg

”Emelie, utan dina kurser har jag inte vågat ta de steg jag gjort, din glädje och ödmjukhet smittar av sig. Du ger ett sånt självförtroende så det stärker mig trots min ålder. Du ger så mycket av dig själv jag hoppas jag en dag kan få träffa dig IRL via en workshop det är min högsta önskan. Tack för allt du delar med dig.”

– Ann-Helene Bergström, elev på distanskurs

”Emelie är både en otroligt begåvad och duktig fotograf och lärare inom fotograferande. Hon har lärt mig mer inom foto och inställningar på kort tid än vad min foto lärare på skolan lärde mig på 1 år. Emelie förklarar på ett sätt så att alla förstår så är man intresserad av att lära sig sin kamera och vet inte vem ska man vända sig till så rekommenderar jag verkligen henne. Hon är grym!” 

– Angelica Stenberg

OM DISTANSKURSEN

Passar dig som:
Älskar att fotografera människor, och vill fördjupa dina kunskaper för att ta dina bilder ett steg längre. 

Förkunskaper:
Inga förkunskaper krävs – alla är välkomna! 

Avsnitt: 
En distanskurs i porträttfotografering i fyra delar, uppdelad med videos, bilder och texter, samt hjälp och livesändning i Facebookgrupp. 

Längd: 
27 maj – 24 juni 2019. Du har tillgång till inloggning och material i 6 månader, och kan dessutom ladda ner allt efter avslutad kurs. 

Tidsåtgång: 
Du väljer själv hur mycket tid du lägger på utbildningen, då du har materialet för alltid kan du ta det i din egen takt. Inget krav att lägga viss tid varje vecka. 

Du kan logga in på kursen via mobil, dator eller surfplatta. 

Facebookgruppen där du kan lägga upp bilder

VECKA 1 - INSTRUERA & POSERA

Många kämpar med att få varierade poser i sina bilder, att få modellen att slappna av, och slippa få panik vid frågan “Vad ska jag göra nu?”. I detta avsnitt går jag igenom strategier när du fotar barn, familjer, gravida och kärlekspar (bröllop). Du får även följa med bakom kulisserna på en helt ny fotografering för att se hur jag jobbar bakom kameran.

VECKA 2 - LJUS & FOTOPLATSER

Du vet känslan när du hittat den perfekta platsen, och ljuset glittrar och bilderna blir magiska? Det går att upprepa om och om igen, så länge du vet vad du ska titta efter. Jag är extremt petig med mina fotoplatser, och ger dig alla hemligheter bakom att hitta den perfekta platsen, i en helt ny video för denna kurs. 

VECKA 3 - REDIGERING

Det är många som kämpar med redigering i timmar, och velar alltid om det är tillräckligt.. kanske lite till? Jag delar mitt arbetsflöde med urval och redigering på mindre än en timme, där du får vackert ljus i dina bilder, OCH sparar tid till annat. 

I denna vecka får du ladda ner mina helt nya actions (färdiga redigeringar du spelar upp på dina bilder) Love & Light, värde 1500 kr.

VECKA 4 - UPPGIFTER & LIVESÄNDNING

Dags för vår sista vecka då du ska ge dig ut och fotografera! Du får 3 inspirerande uppgifter från våra veckor ihop, som du delar i Facebookgruppen och får feedback på om du vill. Du får även följa med bakom kulisserna på en riktig fotografering, där du också får ställa frågor direkt till mig när jag fotar. Detta är ett perfekt sätt att få “vara en fluga på väggen” fast hemma i soffan 🙂

“Det finns ingen som kan inspirera som Emelie kan! Hon är värd vart enda öre, oavsett vilken nivå du befinner dig på!” 

– Helena Kristiansson

❥ Distanskurs i porträttfotografering

❥ Nytt material med videos och avsnitt i tre kategorier

❥ Redigeringsactions (nya) “Love & Light” till Photoshop, värde 1500 kr

❥ Tillgång till programmet i 6 månader

❥ Nedladdningsbar kurs för att spara för alltid

❥ Medlemskap i låst Facebookgrupp

❥ Livesändning från fotografering

❥ Livesändning för frågor 

❥ Uppgifter och support under uppgiftsveckan (v. 4)

KURSEN ÄR NU FULLBOKAD!